Vinterförvara din båt

1. Uppställningsplats


Oavsett om du ska förvara din båt på bockar, i vagga eller på en trailer, välj en plats som är skyddad för stark vind och med ett så jämnt underlag som möjligt. Välj också en plats där inte vatten samlas eller där hög växtlighet lockar möss eller andra skadedjur. En del försäkringsbolag kräver att båten är upptagen innan ett visst datum – kontrollera villkoren så att du uppfyller eventuella krav.


2. Uppställning


Om du förvarar din båt på en marina, kontrollera vilka regler som gäller avseende stöttor respektive vaggor. Ställ din båt på pallningsvirke, båtens vikt skall belasta marken, inte stöttorna. Konsultera användarinstruktionen från tillverkaren av stöttorna eller vaggan.


3. Täckställning

Välj en täckställning som är lätt men av bästa kvalitet och som inte skadar båt eller presenning, välj NOA! Köp en ställning som tillgodoser dina krav på tillgänglighet. Om du exempelvis ska utföra några större arbeten föreslår vi att du tittar på våra båthus.


4. Presenning


Välj en presenning av god kvalitet för att motstå is och snö och trycket från hårda vindar. Från marken kommer det alltid fukt som stiger och sätter sig på insidan av presenningen. Därför är det mycket viktigt att det finns ventilation med öppningar vid för och akter.


5. Kontroll


Inspektera presenningen så att det inte finns några hål där vatten kan läcka in. Se till att täckning tillåter god ventilation och tillgänglighet.


6. Besök


Var noga med att titta till båten innan och efter stormar eller efter mycket nederbörd i form av snö. Din ställning kan vara intakt, men någon annans kan ha åkt på en luftfärd. Besök din båt med jämna mellanrum!

Ställningsguide

Ladda ned guiden som pdf här

Miljo_4
© NOA Aluminium AB 2020-present